Предлошка:Повтори

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

УпотребаУреди

{{повтори|текст|бр. на повторувања}}

ПримериУреди

  • „{{повтори|аб|23}}“ дава „абабабабабабабабабабабабабабабабабабабабабабаб“ [1]
  • „{{повтори|аб |23}}“ дава „аб аб аб аб аб аб аб аб аб аб аб аб аб аб аб аб аб аб аб аб аб аб аб “ [2]
  • {{#expr:{{повтори|ln(10*|20}}1{{повтори|)/ln2|20}}}}} дава 5.8770105937826 (итеративен метод што го решава изразот )

ПоврзаноУреди