Предлошка:Образложение за неслободна употреба

Образложение за неслободна / праведна употреба на слика - ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: {{{Article}}} не постои!
Проверете големи/мали бувки во насловот. Внесете го само точниот наслов на една статија без [[загради]] или друго форматирање. Исто така, можно е посочената статија да била избришана.
Опис

{{{Опис}}}

Извор

{{{Извор}}}

Статија

[[{{{Статија}}}]]

Користен дел

{{{Користен_дел}}}

Ниска резолуција?

{{{Ниска_резолуција}}}

Намена на употребата

{{{Намена}}}

Заменлива?

{{{Заменливост}}}

Други податоци {{{Други_податоци}}} (изборно)
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]


Опис

уреди

Оваа предлошка создава кутија за објаснување за неслободна или праведна употреба на слики со неопходните компоненти.

Користење

уреди
{{Објаснување за неслободна употреба
| Description    = 
| Source      = 
| Article      = 
| Portion      = 
| Low_resolution  = 
| Purpose      = 
| Replaceability  = 
| other_information = 
}}
Description
Опис на заштитениот материјал.
Source
Од каде/Како сте го набавиле заштитениот материјал.
Article
Точното име на статијата на Википедија каде што се користи материјалот (без [[загради]], бидејќи предлошката сама ги додава).
Portion
Колкав дел од заштитениот материјал се користи? Количината што се користи мора да не го направи материјалот понезначаен за праводржецот како цело.
Low_resolution
Дали материјалот е со пониска резолуција, со што не би се оштетиле шансите на праводржецот да го препродава или на друг начин да профитира од делото? За слики, ова значи резолуцијата (во пиксели); за аудио, ова значи бит-ратата и резолуцијата на примерокот што се користи.
Purpose
Како материјалот значајно придонесува на статијата што го користи? Употребата на материјалот мора да не се граничи со првичната намена.
Replaceability
Објаснете зошто не е можно да се набави бесплатен еквивалент за да се замени заштитениот материјал.
other_information
Ако е важно, дајте други податоци за употребата на неслободниот материјал. Ова поле не е задолжително и може да се остави празно или да се отстрани.