Предлошка:Македонски црковно-народен собор

{{{council_name}}}
Дата{{{council_date}}}
Прифатен од{{{accepted_by}}}
Претходен собор{{{previous}}}
Следен собор{{{next}}}
Свикан од{{{convoked_by}}}
Заседаван од{{{presided_by}}}
Присуство{{{attendance}}}
Тема на дискусија{{{topics}}}
Документи и извештаи{{{documents}}}

Употреба Уреди

{{Македонски црковно-народен собор
| council_name = 
| council_date = 
| accepted_by = 
| previous   = 
| next     = 
| convoked_by = 
| presided_by = 
| attendance  = 
| topics    = 
| documents  = 
}}