Предлошка:Инфокутија летало

{{{име}}}
{{{subtemplate}}}
[[{{{слика}}}|250px]]
{{{опис}}}
Тип {{{тип}}}
Производител {{{производител}}}
Конструктор {{{дизајнер}}}
Прв лет {{{прв лет}}}
Претставен {{{претставен}}}
Воведен {{{воведен}}}
Повлечен {{{отстранет}}}
Статус {{{статус}}}
Главни корисници {{{главен корисник}}}
{{{повеќе корисници}}}
Произведуван {{{произведуван}}}
Произведени {{{број произведени}}}
Цена на програмата {{{цена на програмата}}}
Цена на едно летало {{{цена на леталото}}}
Разработил {{{развиен од}}}
Варијанти {{{варијанти со нивни статии}}}
Коментар Оваа предлошка содржи еден или повеќе незадолжителни параметри. Поподробно на страницата за разговор.

Оваа предлошка содржи некои крајно сложени и езотерични синтаксини елементи. Не се обидувајте да ја менувате предлошкава доколку не сте апсолутно сигурни дека целосно сфаќате за што се работи во кодот и сте подготвени целосно да ја поправите штетата која евентуално би ја нанеле. Сите испробувања правете ги во предложниот песок или во корисничкиот простор.