Предлошка:Инфокутија Филм/doc

Edit-paste.svg
Ова е страницата за предложна документација за {{Инфокутија Филм}}.
Не е наменета да се гледа непосредно. Доколку користи променливи, некои врски може да се прикажуваат како прекинати. Не ги променувајте овие променливи со кодови на имиња на страници или URL.

УпотребаУреди

{{Инфокутија за филм
| name      = 
| image     = 
| image_size   = 
| caption    = 
| director    = 
| producer    = 
| writer     = 
| narrator    = 
| starring    = 
| genre     = 
| music     = 
| cinematography = 
| editing    = 
| distributor  = 
| released    = 
| runtime    = 
| country    = 
| language    = 
| budget     = 
| gross     = 
| preceded_by  = 
| followed_by  = 
| website    = 
| amg_id     = 
| imdb_id    = 
| MIFC      =
}}


ПараметриУреди

Белешка: Сите параметри се опционални.

Параметар Објаснување
name Овдека се пишува името на филмот на македонски јазик. По името го пишуваме вистинското име на филмот (ако филмот се разбира е странски ако е македонски останува како што е) но со закосени букви и без загради. Ако овој параметар се остави празен автоматски се впишува името на статијата.
image Параметар за слика од филмот. Најчесто овде стои филмскиот постер, но и слика од DVD опаковката, скриншот или нешто слично. Само што директон се впишува името на сликата, пр. image = Forrest Gump poster.jpg.
image_size Инфокутијата автоматски ја мести сликата на големина од 200px. Затоа користете го овој параметар само ако ви е потребно сликата да биде помала од 200px.
caption Текст под сликата, со овој параметар ја објаснувате сликата.
director Впишете го/ги името/имињата на режисерот/режисерите. По името на првиот режисер вметнете (<br />). Со ова сите режисери ќе бидат еден под друг.
producer Впишете го/ги името/имињата на продуцентот/продуцентите. По секој продуцент вметнете (<br />). Со ова сите продуценти ќе бидат еден под друг.
writer Впишете го/ги името/имињата на сценаристот/сценаристите. По секој продуцент вметнете (<br />). Со ова сите сценаристи ќе бидат еден под друг.
narrator Впишете го/ги името/имињата на нараторот/нараторите. По секој продуцент вметнете (<br />).
starring Впишете ги имињата на глумците кои се главни улоги во филмот. По секој глумец вметнете (<br />) за да се подредат еден врз друг.