Предлошка:Инфокутија Почва

Неименувана почва
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]
Андозол
Андизол
Андозол Image
профил на андозол
Се води во: WRB
WRB-код: AN
Профил: ABwC
Матичен материјал: тефра
Клима: разни
{{Инфокутија Почва
|name=
|type=
|profile_image=
|image_caption=
}}
{{Инфокутија Почва
|name=
|alternative_name=
|image=
|image_size=250px
|image_caption=
|classification system=
|code=
|profile=
|process=
|parent material=
|climate=
}}
{{Инфокутија Почва
|name=sol
|alternative_name=
|image=
|image_size=250px
|image_caption=
|classification system=[[WRB]], [[USDA]], други
|code=
|profile=
|process=
|parent material=
|climate=
}}