Предлошка:Инфокутија Политичка функција

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

УпотребаУреди

звање на
орган (членувано)
Податотека:обележје
опис на обележјето
големина на знамето
опис на знамето
Функционер
функционер

од на функцијата од г.
министерство/одделение
Звањезвање
Седиштерезиденција
Предлагачпредлагач
Назначувачназначител
Мандаттраење на мандатот
Прв функционерпрв на функцијата
Создаденафункцијата е основана на
Последен функционерпоследен на функцијата
Укинатаукината на
Место во наследниот реднаследник
Заменикзаменик
Платаплата
Мреж. местомрежно место

Сите параметри се незадолжителни, освен post.

{{Инфокутија Политичка функција
|post      = 
|body      = <br />
|nativename   =
|flag      =
|flagcaption   =
|flagsize    =
|insignia    = 
|insigniasize  = 
|insigniacaption = 
|department   =
|image      = 
|alt       = 
|incumbent    = 
|incumbentsince = 
|style      = 
|residence    =
|nominator    =
|nominatorpost  =
|appointer    = 
|appointerpost  = 
|termlength   = 
|inaugural    = 
|formation    = 
|last      =
|abolished    =
|succession   = 
|deputy     = 
|salary     = 
|website     = 
}}

ПримерУреди

Претседател на
Европската Комисија
Flag of Europe.svg
José Manuel Barroso MEDEF 2.jpg
Функционер
Хозе Мануел Баросо

од 23 ноември 2004 г.
НазначувачЕвропски Совет,
со Парламентот
Мандат5 години
еднаш повторлив
Прв функционерВалтер Халштајн
Создадена1 јануари 1958
ЗаменикМарго Ва Валстрем
Плата€266.530
Мреж. местоec.europa.eu/president
{{Инфокутија Политичка функција
|post      = Претседател
|body      = <br />Европската Комисија
|insignia    = Flag of Europe.svg
|insigniasize  = 100px
|insigniacaption = [[Знаме на Европа|Амблем на комисијата]]
|image      = José Manuel Barroso MEDEF 2.jpg
|incumbent    = [[Хозе Мануел Баросо]]
|incumbentsince = 23 ноември 2004
|appointer    = [[Европски совет]],<br/><small>со [[Европски парламент|Парламентот]]</small>
|termlength   = 5 години<br/><small>еднаш повторлив<small>
|formation    = 1 јануари 1958
|inaugural    = [[Валтер Халштајн]]
|deputy     = [[Марго Ва Валстрем]]
|salary     = 266.530 €
|website     = [http://ec.europa.eu/commission_barroso/president/index_en.htm ec.europa.eu/president]
}}


ПоврзаноУреди