Предлошка:Инфокутија Игра со карти

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

УпотребаУреди

Инфокутија Игра со карти
{{Инфокутија Игра со карти
| title     =
| subtitle   = 
| image     = 
| image_size  = 
| alt      =
| caption    = 
| alt_name   =
| named_variant = <!-- називи на варијантните игри наведени на страницата (правилата мора да се разликуваат, макар само малку) -->
| designer   = 
| publisher   = 
| date     = <!-- {{пдив|df=y|1999|12|31}} -->
| type     = 
| family    = 
| players    = 
| ages     = 
| num_cards   = 
| deck     = 
| play     = 
| card_rank   =
| origin    =
| related    =
| playing_time = 
| random_chance = 
| skills    = 
| website    = 
| footnotes   =
}}

Параметрите alt_name, named_variant, designer и publisher ги имаат варијантите alt_names, named_variants, designers и publishers кои ги прават натписите множински.

ПримерУреди

Листови
проста игра со збирање за 3-6 играчи
Playing card spade A.svg
Црн лист — најсилната карта во играта
Потекловист
Друг називбриџ на повик
Видзбирање
Играчи3-6, обично 4
Потребни вештиниброење карти, тактика, општење
Возраст7+
Карти52 (51 или 54 за 3 или 6 играчи, 50 за 5)
Шпиланглоамерикански
Игранадесно
Чинослед на картитеA K Q J 10 9 8 7 6 5 4 3 2, листот е врховен
Траење~8 мин по делење
Случајностмала до умерена
Поврзани игри
наддавачки вист, бриџ
{{Инфокутија Игра со карти
| title     = Листови
| subtitle   = проста игра со збирање за 3-6 играчи
| image     = Playing card spade A.svg
| image_size  = 150px
| alt      =
| caption    = Црн лист — најсилната карта во играта
| alt_name   = бриџ на повик
| type     = збирање
| players    = 3-6, обично 4
| play     = надесно
| card_rank   = A K Q J 10 9 8 7 6 5 4 3 2, листот е врховен
| ages     = 7+
| num_cards   = 52 (51 или 54 за 3 или 6 играчи, 50 за 5)
| deck     = англоамерикански
| origin    = [[вист]]
| related    = наддавачки вист, [[бриџ]]
| playing_time = ~8 мин по делење
| random_chance = мала до умерена
| skills    = броење карти, [[тактика]], општење
| footnotes   =
}}