Предлошка:Инфокутија Животно

{{{име}}}
[[Image:{{{image}}}|{{{imagesize}}}|{{{caption}}}]]
{{{caption}}}
Класификација {{{класификација}}}
Висина {{{висина}}}
Тежина {{{тежина}}}
Живее {{{живот}}}
Полова зрелост {{{зрелост}}}
Време на спарување {{{парење}}}
Период на носење {{{носење}}}
Број на млади {{{млади}}}
Непријатели {{{непријатели}}}
Се храни со {{{исхрана}}}
Друштвеност {{{друштвеност}}}
Заштита {{{заштита}}}
Интересно {{{интересно}}}УпотребаУреди

{{Инфокутија Животно |
 | име       = {име на животното}
 | image      = {слика}
 | imagesize    = {големина на сликата}
 | caption     = {белешка под сликата}
 | класификација  = {класификација на животното}
 | висина      = {висина на животното}
 | тежина      = {тежина на животното}
 | живот      = {колку просечно живее}
 | носење      = {период на носење}
 | млади      = {број на млади}
 | непријатели   = {непријатели на животното}
 | исхрана     = {со што се храни животното}
 | друштвеност   = {дали се среќава само или во групи}
 | заштита     = {дали животното е заштитено или загрозено}
 | интересно    = {нешто интересно за животното}
 | зрелост     = {од кога е полово зрело животното}
 | парење      = {парната сезона кај ова животно}
}}