Предлошка:Инфокутија Агли

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

ПримерУреди

Периферен агол
Angle inscribed1.svg
Периферен агол има теме на кружницата
Тип2д агол
Поддршкакружница


УпотребаУреди

{{Инфокутија Агли
| name      = Периферен агол
| image     = Angle inscribed1.svg
| caption   = Периферен агол има теме на кружницата
| type      = 2д агол
| support   = кружница
}}