Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Оваа предлошка непосредно ги категоризира страниците во Категорија:Википедија:Есеи или Категорија:Википедија:Кориснички есеи, зависно од именскиот простор.

За да вклучите кратенка (или кратенки), напишете ја како параметар {{Есеј|ВП:КРАТЕНКА}}

Може да се дадат најмногу пет кратенки, со или без подредување:

{{Есеј|ВП:КРАТЕНКА|ВП:КРАТЕНКА2|ВП:КРАТЕНКА3|ВП:КРАТЕНКА4|ВП:КРАТЕНКА5}}.


За слични насловни предлошки за Википедија, видете Категорија:Предлошки за Википедија