Предлошка:Документација/doc

Оваа предлошка автоматски прикажува кутија за документација каква што гледате сега, на која што содржина е превметната од друга страница. Наменета е за страници кои се превметнати во други страници, т.е. предлошки, било во делокругот на предлошките или не.

УпотребаУреди

Нормална „/doc“ страницаУреди

<noinclude>{{Документација}}</noinclude>

Некоја „/doc“ страницаУреди

<noinclude>{{Документација|Предлошка:Некоја страница/doc}}</noinclude>

Содржина во редУреди

<noinclude>{{Документација|содржина=Ова е документација.}}</noinclude>

Содржина во ред со врски „[преглед][уреди]“Уреди

<noinclude>{{Документација
|1 = Предлошка:Некоја страница/doc
|содржина ={{Предлошка:Некоја страница/doc|параметри}}
}}</noinclude>

ПрепорачаноУреди

Овој код треба да се додава на дното на кодот на предлошката, биз дополнително празно место пред „<noinclude>“ (што би предизвикало дополнително празно место на страниците каде што се користи предлошката). Параметарот може да се користи како што е прикажано погоре за да превметне произволна документациска страница.

Додавајте категории и меѓујазични врски на документациската страница во ознаките <includeonly> </includeonly>.

Доколку документационата страница содржи includeonly или noinclude како дел од документацијата, заменете го „<“ со „&lt;“.

ФункцииУреди

Доколку документациската страница не постои, врската „уреди“ вклучува предвчитувачки параметар така што со кликање на него ќе се пред-пополно формуларот за уредување со основниот формат на документациската страница.

НачелоУреди

Употребата на оваа предлошка им овозможува на предлошките да бидат заштитени каде што е потребно, овозможувајќи му на било кого да ја уредува документацијата, категориите и меѓујазичните врски.

Други слични предлошкиУреди