Предлошка:Добра статија/doc

УпотребаУреди

Вметнете {{добра статија}} или само {{добра}} на дното на страницата, пред категориите, ако статијата ги исполнува критериумите за добра статија. Било кој уредувач може да го направи ова.

Оваа предлошка ги става статиите во Категорија:Добри статии, а исто така ги прикажува и на Википедија:Инкубатор, ризницата на добри статии.

ПоврзаноУреди