Предлошка:Гол

гол {{{1}}}'{{{3}}}'{{{5}}}'{{{7}}}'{{{9}}}'{{{11}}}'{{{13}}}'{{{15}}}'{{{17}}}'{{{19}}}'{{{21}}}'

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Оваа предлошка се користи за означување на гол во предлошката {{фудбалски резултат}}. Поддржува до пет гола.

Предлошкава не е наменета за употреба во текстот на стамата статија: се користи во табели и предлошки.

УпотребаУреди

{{гол|мин|белешка}}

мин
незадолжително - кога е постигнат голот.
белешка
незадолжително - „авт.“ (автогол), „пен.“ (на пенал) или друга белешка за голот.

Може да се зададат највеќе до пет гола, и тоа на следниов начин:

{{гол|мин1|белешка1|мин2|белешка2|мин3|белешка3|мин4|белешка4|мин5|белешка5}}


{{гол|мин1|белешка1|мин2|белешка2|мин3|белешка3|мин4|белешка4|мин5|белешка5}}

Ако нема белешка, тогаш едноставно оставете го тој параметар празен. Преградата сепак ќе мора да ја внесете ако потоа следат уште голови. Ако сакате да додадете друг гол по гол со белешка, тогаш се бара само една преграда. Но помеѓу головите без белешки мора да се стават двојни прегради „||“, инаку предлошката нема да може да ги прикаже сите голови.

ПримериУреди

  • {{гол}} → гол
  • {{гол|67}} → гол 67'
  • {{гол|44|авт.}} → гол 44' (авт.)
  • {{гол|90+2|пен.}} → гол 90+2' (пен..)
  • {{гол|5||20||90+2|пен.}} → гол 5'20'90+2' (пен..)
  • {{гол|14||54|пен.|87}} → гол 14'54' (пен..)87'

ПоврзаноУреди

Предлошка:Предлошки за извештај од натпревар