Научноинформационен център „Българска енциклопедия“. Голяма енциклопедия „България“. Том {{{1}}}. София: Книгоиздателска къща „Труд“.

Примена уреди

Со оваа предлошка се наведува 12-томната Голяма енциклопедия „България“ (Голема енциклопедија „Бугарија“) на БАН и издавачката куќа „Труд“.

Предлошката користи два неименувани параметри, од кои првиот е за редниот број на томот, а вториот е за соодветната страница.

Пример

Примената на кодот

{{Геб|4|1454}}

постава во статијата

Научноинформационен център „Българска енциклопедия“ (2011). Голяма енциклопедия „България“. Том 4. София: Книгоиздателска къща „Труд“. стр. 1454. ISBN 9789548104265.