Предлошка:Воена тактика

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]
Воздушно извидување

Шпионски авион U2
Период Современ
Борбен простор Воздух
Оружје Авион
Тип конвенционално војување
Стратегија Оперативна
Поврзано Вселенско извидување
Примери Кубанска ракетна криза

УпотребаУреди

Празна предлошкаУреди

{{Воена тактика
| name     = 
| image    = 
| image_size  = 
| caption   = 
| era     = 
| battlespace = 
| weapons   = 
| weapon_label = 
| type     = 
| strategy   = 
| related   = 
| notable_uses = 
}}

ПараметриУреди

Параметар Опис
name Назив на стратегијата (ако не зададете ништо, тогаш ќе стои името на страницата).
image_size
image Име на податотеката (сликата): абв.jpg, гск.png, 123.gif итн.
caption Опис на сликата
era Период - Праисториски, Антички, Средновековен, Барутен, Индустриски, Современ
battlespace Борбен простор - Воздух, Информации, Копно, Море, Вселена
weapons Оружје - Оклоп, Артилерија, Биолошко, Коњичко, Хемиско, Електронско, Пешадија, Атомско, Психолошко
weapon_label Натпис - По основно дава „Оружје“, но можете да одредите да биде „Опрема“
type Тип на војување - Исцрпно, Герилско, Маневарско, Опсадно, Тотална војна, Рововско, Конвенционално, Неконвенционално, Асиметрично, Противбунтовно, Мрежноцентрично, Студено, Застапничко
strategy Стратегија - Економска, Голема, Оперативна
related Сродни тактики - Матична тактика и изведени тактики?
notable_uses Познати битки кајшто е применета оваа тактика (успешно или неуспешно)

ПримерУреди

{{Воена тактика
| name     = Воздушно извидување
| image    = U-2C in "Sabre" livery (2184203314).jpg
| image_size  = 240px
| caption   = Шпионски авион U2
| era     = Современ
| battlespace = Воздух
| weapons   = Авион
| weapon_label = 
| type     = [[Конвенционално војување]]
| strategy   = Оперативна
| related   = [[Вселенско извидување]]
| notable_uses = [[Кубанска ракетна криза]]
}}

ПоврзаноУреди