Предлошка:ВикиПроект Портали статија

ВикиПроект Портали Оваа е страницата за разговор на порталот ВикиПроект Портали статија, кој е е дел од ВикиПроектот Портали, кој има за цел да овозможи зголемување на бројот на порталите на Википедија, а со тоа и подобра координација во пребарувањето. Ако сакате да земете учество во проектот, може да придонесете за подобрување на овој портал или да прочитате нешто повеќе на страницата на проектот, каде што меѓу другото може да се приклучите на проектниот тим и/или да дадете свој придонес на страницата за разговор.

Упатство

уреди

Ставете ја оваа предлошка на страницата за разговор на сите статии во именскиот простор портал, кои се под доменот на ВикиПроект Портали. За да ја додадете предлошката, користете {{ВикиПроект Портали статија}}.