Предлошка:ВикиПроект Историја статија

(Пренасочено од Предлошка:ВПИ)
Оваа статија е дел од ВикиПроектот Историја, кој има за цел да креира детален историски водич на Википедија. Ако сакате да земете учество во проектот, може да ја уредите оваа статија, или да прочитате нешто повеќе на страницата на проектот, каде што меѓу другото може да се приклучите на проектниот тим и/или да дадете свој придонес на страницата за разговор.

УпатствоУреди

Ставете ја оваа предлошка на страницата за разговор на сите историски статии кои се под доменот на ВикиПроект Историја. За да ја додадете предлошката, користете {{ВикиПроект Историја статија}}.