По тебе е албум на македонскиот пејач Тоше Проески. Албумот е издаден на македонски и српски јазик.

По тебе

Македонски албум уреди

Композиции уреди

1. По тебе
2. Zao mi je
3. Рани на усните
4. Слушаш ли
5. Малечка
6. Громови на душа
7. Лошо ти стои
8. Кој ли ти гризе образи
9. Полско цвеќе
10. Нај, нај
11. За овој свет
  • Single
12. Lagala nas mala
13. This world
14. Krajnje vrijeme
  • Издавач:
"Award Entertainment" Македонија

Српски албум уреди

Композиции уреди

1. Pratim te
2. Zao mi je
3. Rane na usnama
4. Cuješ li
5. Mala
6. Jedina
7. Lose ti stoji
8. Ko ti to grize obraze
9. Poljsko cvijeće
10. Naj, naj
11. Za ovoj svet
  • Single
12. Lagala nas mala
13. This World
14. Krajnije vreme