Порт оф Спејн (на англиски Port of Spain, Пристаниште на Шпанија) е главниот град на Тринидад и Тобаго кој има 49.000 жители. Овој град излегува на заливот Парија, на северозападниот дел на островот Тринидад. Градот служи првенствено како административен центар. Тој е исто така и финансиски центар и транзитен центар за извоз кон Венецуела. Најголема зграда во Порт оф Спејн е кулата Николас.

Народниот музеј во Порт оф Спејн.