Податотека:O Makedoniji i Makedoncima - Stojan Protić.pdf

← претходна страница
Оди на страница
← претходна страница
← претходна страница
следна страница →
следна страница →
следна страница →

Изворна податотека(597 × 981 пиксели, големина: 6,15 МБ, MIME-тип: application/pdf, 146 страници)

Врска до Ризницата Ова е податотека од Ризницата на Викимедија и може да се користи на други проекти. Подолу е наведена содржината на нејзината описна страница.
Заедничката ризница е складиште на слободно-лиценцирани слики и снимки. И Вие можете да помогнете.

Опис

О Македонији и Македонцима  s:sr:Index:O Makedoniji i Makedoncima - Stojan Protić.pdf  (Wikidata search (Cirrus search) Wikidata query (SPARQL)  Create new Wikidata item based on this file)
Автор
Stojan Protić (1857 – 1923)
image of artwork listed in title parameter on this page
Наслов
О Македонији и Македонцима
Издание 1st edition
Јазик српски
Датум на издавање 1888
publication_date QS:P577,+1888-00-00T00:00:00Z/9
Место на издавање Belgrade
Извор https://searchworks-lb.stanford.edu/view/2137251

Лиценцирање

Оваа слика е во јавна сопственост бидејќи е чисто механички дупликат или фотокопија на оригинал во јавна сопственост, или – според доказите на располагање – е слична на таков дупликат или фотокопија во толкава мера, што не може да се очекува од тоа да произлезе право на авторска заштита. Самиот оригинал е во јавна сопственост од следнава причина:
Public domain
Ова дело е во јавна сопственост во САД бидејќи е издадено пред 1 јануари 1929 г.
Ова дело објавено во Србија е во јавна сопственост бидејќи авторските права на него се истечени согласно југословенскиот Закон за авторското право од 1978 г. кој предвидувал дека авторските права траат додека е жив авторот и 50 години по неговата смрт, и дека авторските права на фотографски дела, дела произведени по слична постапка и дела на применетата уметност траат 25 години по објавување на делото. Ова се однесува на дела кои до 29 декември 2004 г. веќе биле или тогаш прешле во јавна сопственост, бидејќи на тој датум стапил на сила новиот закон за авторски права.

Делово исполнува еден од следниве услови:

а) дело на познат автор кој починал пред 1 јануари 1954 г.
б) дело на непознат автор објавено пред 1 јануари 1954 г.
в) фотографија или дело на применета уметност објавено пред 1 јануари 1973 г.

Задолжително наведете го изворот за да може да се провери статусот.

Имајте на ум дека други дела преоѓаат во јавна сопственост дури 70 години по смртта на авторот или ако истото е објавено анонимно, тогаш 70 години од објавувањето. Во тој случај користете {{PD-old-70}}.

English  日本語  македонски  slovenščina  српски / srpski  简体中文  繁體中文  +/−


Оваа ознака е предвидена за употреба во случаи каде треба да се потврди дека сите направени прилагодувања (на пр. светлина, контраст, бои, острина) сами по себе се недоволно креативни за да подлежат на ново авторско право. Ознакава може да се користи во случаи каде не се знае дали се извршени прилагодувања, или кога прилагодувањата се јасни, но недоволни. За груби, неприлагодени отслици користете ја ознаката {{PD-old}} наместо оваа. За употреба, погледајте ја страницата Commons:When to use the PD-scan tag.


Напомена: Оваа ознака важи само за отслици и фотокопии. За фотографии на оригинали направени во јавна сопственост од далечина, може да важи ознаката {{PD-Art}}. Видете Commons:When to use the PD-Art tag.

Описи

Опишете во еден ред што претставува податотекава

Предмети прикажани на податотекава

прикажува

Историја на податотеката

Стиснете на датум/време за да ја видите податотеката како изгледала тогаш.

Датум/времеМинијатураДимензииКорисникКоментар
тековна02:19, 18 декември 2021Минијатура на верзијата од 02:19, 18 декември 2021597 × 981, 146 страници (6,15 МБ)BuliUploaded a work by Stojan Protić (1857 – 1923) from https://searchworks-lb.stanford.edu/view/2137251 with UploadWizard

Податотекава се користи во следнава страница:

Глобална употреба на податотеката

Оваа податотека ја користат и следниве викија:

Погледајте ја останатата глобална употреба на податотекава.

Метаподатоци