Питос — голем складиштен сад кој бил вкопан во подовите,така што единствено устието на садот било видливо на површината. Бројот на питоси во една куќа било значајно мерило за богатството на едно семејство. Се користеле за чување храна и житарици.[1]

ГалеријаУреди

НаводиУреди

Надворешни врскиУреди