Папрадишко-велешки црковни градители, зографи и резбари (Зографски)

Папрадишко-велешки црковни градители, зографи и резбари – слика од Ѓорѓи Зографски. Сликата е масло на платно со димензии 108,2х74 см, насликана во 1942 година. Сликата е во приватна сопственост во Скопје[1]

Папрадишко-велешки црковни градители, зографи и резбари
Творец Ѓорѓи Зографски
Година 1942
Димензии 108,2 см × 74 см
Место приватна сопственост, Скопје

НаводиУреди