Мустафа Паша Бушатлија

Мустафа Паша Бушатлија бил османлиски паша и феудалец од фамилијата Бушати. Управувал со Скадарскиот пашалук во периодот помеѓу 1774-1778 година. Го наследил Кара Махмуд Бушати.

Извори

уреди