Моите Џебни Миленичиња

Моите Џебни Миленичиња е италијанска анимирана ТВ серија основана на играчки со истото име. Се карактеризира со авантури на мали миленичиња каде што Фло (Кејт во Англиската верзија) и Меџик мораат да им помогнат на миленичињата од Покетвил да го пронајдат својот пат до децата во вистинскиот свет и да ја земат принцезата Ава, која била протерана во вистинскиот свет од нејзината сестра Ева, назад во Покетвил. Серијата е продуцирана од Giochi Preziosi, MEG Entertainment Group, и Mondo TV, и дистрибуирана низ целиот свет од Turner Broadcasting System. Серијата започна да се емитува на Бумеранг во САД на 1-ви Јануари 2012 и репризите прекинати во 2013 година.

Моите Џебни Миленичиња
ЖанрAнимирана Cерија , магичен девојка , животни
Земја на потеклоItaly
Бр. на серии1
Бр. на епизоди52
Продукциска куќаGiochi Preziosi
MEG
Mondo TV
ДистрибутерTurner Broadcasting System
Прикажување
Првична мрежаBoomerang , Телевизија Алфа
Сликов формат1080p
Првично прикажување25 октомври 2010 (2010-10-25)


Во 2012 година Телевизија Алфа канал се емитуваше првично на македонски јазик од teacloros студио, и ја запре во последно време 2013

ЛиковиУреди

 • (Фло):Кејт е десет годишно девојче. Нејзината облека се менува секој пат кога таа и Меџик одат и заминуваат од Покетвил до големиот град. Со срцето на пријателството, таа може да ги разбира животните. Кон финалето, нејзиното чисто срце дозволува Принцезата Ава да го преобрази срцето на пријателството и магичната фонтана, така што таа и Меџик ќе можат да го посетат Покетвил кога и да посакаат. Гласот е позајмен од Стефани Схех.
 • Меџик: Германскиот овчар на Кејти. Неговото вистинско име е Ористолфо. Гласот е позајмен од Марк Хана.
 • Принцезата Ами (Ава): Сијамско маче кое е владител на Покетвил. На крајот од серијата таа се враќа во Покет кралството благодарение на Кејт и Меџик. Според Петбустер принцезата Ами е фелес аулицус (на италијански сијамско маче). Гласот е позајмен од Пруденс Алкот.
 • Кралската гарда: Тим од две кученца и две мачиња кои и слижат на Принцезата Ами, и и помагаат на Кејт и Меџик против Има и нејзините потчинети. Сите се обучени од страна на јагнето Стил Вул.
 • Вилијам: Златен Ретриевер(вид куче) кој се појавува како водач на кралската гарда. Вообичаено понекогаш наоѓа магични капки. Гласот е позајмен од Сем Голд.
 • Киро (Дани): Неаполски Мастиф кој е член на кралската гарда. Главно служи како шегобиец. Гласот е позајмен од Ричард Епкар.
 • Балун: Бело и сиво маче кое е член на кралската гарда. Понекогаш наоѓа магични капки. Гласот е позајмен од Хавиланд Стилвел.
 • Мела: Калико маче кое е член на кралската гарда. Гласот е позајмен од Кејт Ли.
 • Крилеста гарда: Тим од ќелави орли кои служат како воздушна помош на Покетвил кралството.
 • Евершел:мудра желка. Тој им помага на Кејт,Меџик и на кралската гарда преку разни гатанки кои им ги кажува. Негов далечен роднина е Слоупоук, еден од многуте животни на кои Кејт и Меџик им помогнале да дојдат до децата.
 • Спот (Валас): Скитник куче со Шкотски акцент кое и помага на Принцезата Ами додека таа талка низ улиците. Исто така се чини дека е Шкотски Териер. На крајот, Ами му понудува место во Кралската гарда, но тој одбива. Гласот е позајмен од Фил Лолар.
 • Коти:Зборлива коала која служи како секретар одговорен за случувањата кралското собрание.
 • Холидеј: Петел кој и дава нова јака на Ами на крајот од серијата.
 • Петар: Татко и на Кејт.
 • Марија: Мајка и на Кејт. Најчесто во сезоната, таа работи на друго место.

АнтагонистиУреди

 • Има (Ева):Сијамско маче. Злобната сестра на принцезата Ами која сака да владее со Покетвил. Таа се обидува да го украде срцето на пријателството од Кејти. Нејзиното скривалиште секогаш е сивото мочуриште. Гласот е позајмен од Реба Вест.
 • Зул и Горт: ротфајлер и питбул, соодветно. Две кученца кои и се потчинети на Има. Како и нивната улога, тие не се толку светли и често прават збрка. Гласот на Зул е позајмен од Ричард Епкар, а на Горт од Арон Алберт.
 • Кракен: Врана која служи како воздушен гласник на Има. Преку непријателскиот ритуал, Кракен има можност да оди во големиот град.Гласот е позајмен од Кетрин Вилсон.
 • Дурила:Женски крокодил.Таа е наречена од Има да биде негативниот одговор до Евершел. Таа и објаснува на Има за Непријателскиот ритуал, кој е одржан во долината на никој.
 • Петбустер: Главниот човек-антагонист. Од Валас е опишан како најлошиот од сите луѓе. Заробува миленичиња и нелегално ги продава на аукции. На крајот тој ја заробува Има, наместо Ами, тврдејќи дека тоа што го барал таа ќе го направи.

Надворешни врскиУреди