Марга Сол — македонска музичарка, деџејка и музичка продуцентка.

ЖивотописУреди

Марга Сол живее и работи во Скопје.

ДискографијаУреди

Марга Сол има своја издавачка куќа M-Sol Records. Претежно право лаунџ музика, а како диџеј најмногу пушта хаус музика. Таа ја напишала музиката за мултимедијалната монографија „Чудесна Македонија“ на продуцентот Иво Јанковски. Нејзиниот прв албум бил „Beat of the Old Bazaar“, додека „Love sensation“ е седми албум по ред во нејзината кариера.

Исто така, таа била актуелна и со сингловите: „Дали сонувам?“ и „Heaven“.[1]

НаводиУреди

  1. Марија Саревска-Тодоровска, „Допрена од сончева музика“, ТЕА Модерна, број 689, година XIV, среда, 18 декември 2013, стр. 46-47.