Манастириште (Саса)

археолошко наоѓалиште во Македонија
(Пренасочено од Манастириште)

Манастириште — средновековна црква. Северно од флотацијата на рудникот Саса, кај месноста Пешов Рид се наоѓаат остатоци од мала еднокорабна црквичка. [1]

Наводи

уреди
  1. Коцо, Димче (1996). Археолошка карта на Република Македонија. Скопје: МАНУ. ISBN 9789989101069