Отвори го главното мени
Читање на мисли, илузионистички трик од 1900

Магија (или трик) е уметност на забавување публика преку изведување на илузии што вчудоневидуваат, често преку оставање на впечаток дека нешто невозможно е постигнато, речиси како изведув

Во работата за постигнувањето на чудесните ефекти и забавувањето на публиката се користат и научни достигнувања. Познати илузионистички постапки се:

БиблиографијаУреди

Надворешни врскиУреди