Отвори го главното мени

Тит Ливиј

(Пренасочено од Ливиј)
Фотографија на Тит Ливиј од почетокот на 20 век

Тит Ливиј (лат. „Titus Livius“) бил римски историчар, роден во Падова (Patavium) околу 59 година п.н.е., а умира во 17 г.н.е. Напишал 142 книги од кои се зачувани 35. Тоа се книгите од 1-10 и од 21-45.

Надворешни врскиУреди