Лена Андерсон (писател)

Лена Андерсон (родена на 18 април 1970 година) е шведска авторка и новинарка. Добитник е на Августовата награда во 2013 година за романот Намерно непочитување .[1] Истата година, книгата ја добила наградата за литература што ја доделува шведскиот весник Svenska Dagbladet .

Лена Андерсон

НаводиУреди

  1. Lena Andersson, AugustPriset.se, retrieved 13 December 2014