Кристофер Клим

Кристофер Клим е американски писател.

Кристофер Клим
Занимањеписател
мрежно место
christopherklim.com

Книжевниот животУреди

Роберт Говер ја споредил работата на Клим со Џон Стајнбек. Од 2003 година до 2015 година, Клим бил главен уредник за враќање на делата на  Ерик Хофер во печатење.[1][2] Клим, исто така, бил уредник во вторато  враќање на работа на Роберт Говер во печати и уредување на неговото крајно трио од книги.[3]

БиблиографијаУреди

  • „Исус живее во Трентон“ (Jesus Lives in Trenton, 2002)
  • „Се гори“ (Everything Burns, 2003)
  • „Зимски круг“ (The Winners Circle, 2006)
  • „Идиот!“ (Idiot!, 2009)
  • „Вистински надреализам: раскази“ (True Surrealism: Stories, 2011)

НаводиУреди