Коњска бара е водено тело кое се користи и генерално е создадено, за благосостојбата на коњите. Коњите можат да пијат вода и да ги влечат нозете во овие езера. Тие се помалку вообичаени во времето на напојуваниот транспорт.

Кочска бара од пешачката патека Западен Витерниг до Итхенор

Наводи уреди

Галерија уреди