Кизу (木津町, Kizu-chō) ― поранешно гратче сместено во округот Сораку, префектура Кјото, Јапонија.

Од 2003 година, градот имал проценето население од 36.070 жители и густина од 1.527,10 луѓе на км2. Вкупната површина беше 23,62 км2.

На 12 март 2007 година, Кизу, заедно со градовите Камо и Јамаширо (сите од округот Сораку), биле споени за да се создаде градот Кизугава.

Надворешни врски Уреди