Отвори го главното мени

Категорија:Ѕвезди од типот B

Ѕвезди од типот B со спектрален тип од класата B, што значи дека имаат сино-бела боја.

Поткатегории

Оваа категорија ги содржи следниве 7 поткатегории од вкупно 7.

B