Карна Лидмар-Бергстрем

Карна Лидмар-Бергстрем (родена 1940 година) е шведски геолог и геоморфолог, позната по нејзиното проучување на пред-кватернерните земјишни форми во Шведска и Норвешка . Во 2004 година е избрана за член на Кралската шведска академија на науките .[1]

Наводи уреди

  1. Kungl. Vetenskapsakademien: Karna Lidmar-Bergström ny ledamot i klass V Архивирано на 15 декември 2010 г., pressmeddelande 2004-05-26