Кабис

македонско претпријатие

Кабис ДООЕЛ — трговско друштво основана во 2014 година, кое се занимава со преработка, производство и трговија со овошје на големо.

Кабис
Видкондиторска компанија
Основано2014
СедиштеЉубојно, Македонија
Клучни личности
Љубе Стојчевски

Сопственик на друштвото е Љубе Стојчевски, кој се преселил во селото Љубојно, каде го започнал семејниот бизнис. Најголем дел од производите на друштвото се јаболкови, но покрај јаболка се преработуваат аронија и цвекло.