Знаме на Мадеира

Знамето на Мадеира се состои од сино, златни, сини вертикални линии со црвено-контурниот бел крст на Исус во центарот. Многумина тврдат дека дизајнот на ова знаме е инспириран од знамето на сега веќе згаснатиот „Ослободителен Фронт Архипелаг Мадеира“.

Знамето на Мадеира

ПоврзаноУреди