Ерихон

град во Палестина

Ерихон — палестински град во Западниот Брег.

Географија уреди

Демографија уреди

Администрација уреди

Економија уреди

Култура уреди

Ерихон како тема во уметноста и во популарната култура уреди

  • „Ерихон“ (Jericho) - песна на британската поп-група „Симпли ред“ (Simply Red) од 1985 година.[1]

Наводи уреди