Елиј Донат (латински: Aelius Donatus)- римски граматичар од 4. век, познат по своите коментари на Теренциј.[1]

од Нирнбершката хроника
од Нирнбершката хроника

НаводиУреди

  1. „Beleške“, во: Erazmo Roterdamski, Pohvala ludosti. Beograd: Rad, 2016, стр. 131.