Европски пат Е99европски пат кој води од Демирчи, Азербејџан до Акчакале во Турција на сириската граница.

E99 shield

E99
Информации за правецот
Должина:856 км
Поважни клучки
Север крај:Демирчи, Азербејџан
Југ крај:Акчакале, Турција
Местоположба
Земји: Азербејџан
 Турција
Патна мрежа
Европска патна мрежа

Рута уреди

  Азербејџан

  Турција

  Сирија

Надворешни врски уреди