Европски пат Е98европски пат кој води од Топбоази во Турција до границата со Сирија.

E98 shield

E98
Информации за правецот
Должина:58 км
Поважни клучки
Запад крај:Топбоази
Исток крај:Џилвегезу
Местоположба
Земји: Турција
Патна мрежа
Европска патна мрежа

Општо уреди

Европскиот пат Е98 е пат за поврзување во правец запад-исток од класа А и го поврзува турскиот град Топбоази со границата со Сирија, што го прави во должина од приближно 58 километри. Рутата е забележана од страна на УНЕЦЕ на следниов начин:[1] Топбоази - Кирикхан - Рејханли - Џилвегезу - Сирија.

Рута уреди

  Турција

  Сирија

Наводи уреди

  1. „Road Transport Infrastructure. (European Agreement on Main International Traffic Arteries (AGR); Consolidated text of the AGR.); 5 April 2002“ (PDF). Архивирано од изворникот (PDF) на 18 март 2009. Посетено на 3 ноември 2022.

Надворешни врски уреди