Ева Андерсон - Дубин

Ева Андерсон-Дубин е лекар родена во 1961 година. Таа е основачка на Центарот за дојка Дубин во Институтот за рак Тиш во болницата Монт Синај во Њујорк. Таа е омажена за милијардерот на хеџ фондот, Глен Дубин. Таа работела како модел и победила на натпреварот за Мис Шведска во 1980 година.

НаводиУреди