Дирвилово Море

море во Јужниот Океан

Дирвилово Море е море од Јужниот Океан, северно од брегот на Земјата Адели, Источен Антарктик. Именувано е по францускиот истражувач и офицер Жил Димон д’Арвил.

Дирвилово Море во Источниот Антарктик

65°00′S 140°00′E / 65.000° ЈГШ; 140.000° ИГД / -65.000; 140.000