Ден за нас (албум)

Ден за нас е наслов на албум на македонскиот пејач Тоше Проески. Албумот е составен од два дела и е издаден од продукциските куќи "Final Cut Production" & MTV (прво издание) и "Award Entertainment" (второ издание).

Ден За Нас

Македонски албумУреди

Список на композицииУреди

  • CD1
1. Ѕвездо Севернице
2. Ме Сакаш Со Зборови
3. Жена Балканска
4. Има Ли Ден За Нас
5. Велам Лејди
6. Никада
7. Чија Си
8. Life
  • CD2
1. Зошто отиде
2. Ангел Си Ти
3. Далеку Од Мене
4. Еј Синоока, Еј Босонога
5. Го лажам Секој Нов Рефрен
6. Љубена
7. Парче од Европа
8. Сон Егзотичен
 
Dan za nas

Српски албумУреди

КомпозицииУреди

1. Zvezdo severnice
2. Kad varaš ti
3. Žena Balkanska
4. Ima li dan za nas
5. Kažem lejdi
6. Nikada*
7. Čija si*
8. Life*
9. Pogledaj u mene
10. San egzotičan
11. Oprosti
12. Što si otišla
13. Hej plavooka, hej bosonoga
14. Kad srce plati stari dug
  • Hrvatsko i Slovensko izdanie
15. Čini
16. Soba za tugu
  • Издавач:
"BK Sound" Srbija
"Dallas Records" Croatia
"Dallas Records" Slovenia