Девиза (појаснување)

појаснителна страница
(Пренасочено од Девиза)

Девиза (лат. devisa) може да значи:

  • Девиза (фраза), изрека која ги искажува мотивациите и намерите на една организација или општествена група.
  • Девиза, странска парична единица (валута)