Грб на Швајцарија

Грбот на Швајцарија е официјалниот грб во федерацијата кој е составен од црвен штит на кој се наоѓа бел крст, истиот дизајн од знамето на Швајцарија.

Грб на Швајцарија
Coat of Arms of Switzerland (Pantone).svg
Подробно

ПоврзаноУреди

Надворешни врскиУреди