Грб на Тунис

Грбот на Тунис прикажува брод, заедно, со лав што држи меч, и вагата на правдата. Во средината се наоѓа трака со државното мото "Слобода, Ред, Правда". Над штитот се наоѓа амблемот на националното знаме на Тунис.

Грб на Тунис
Coat of arms of Tunisia.svg
Подробно
МотоСлобода, Ред, Правда

ПоврзаноУреди