Грб на Приднестровие

Coat of arms of Transnistria.svg

Грбот на Приднестровие е изменет грб на бившата Молдавска социјалистичка република. На него пишува Република Молдовеняскэ Нистрянэ што значи Приднестровска Молдавска Република.

ПоврзаноУреди