Грбто на Лаос го пикажува националното светиште Па Тат Луанг. Покрај тоа е прикажана брана, асфалтиран пат, запчаник и стилизирана водна водни полиња. Под грбот се наоѓаат траки со натписите "Мир, Независност, Демократија" и "Единство и Просперитет".

Грб на Лаос
Coat of arms of Laos.svg
Подробно
Мото"Мир, Независност, Демократија", "Единство и Просперитет"

Историски грбовиУреди

ПоврзаноУреди