Грб на Камерун

Грбот на Камерун се состои од штит кој ги поседува истите бои како и знамето на Камерун на кои се наоѓаат контура на змија и вагата на правдата. Над штитот се наоѓа натписот "Paix, Travail, Patrie" (Мир, Работа, Татковина) а подоле и натписот "Republique du Cameroun" (Република Камерун)

Грб на Камерун
Coat of arms of Cameroon.svg
Подробно
Мото"Paix, Travail, Patrie" (Мир, Работа, Татковина) "Republique du Cameroun" (Република Камерун)

ПоврзаноУреди